Schietsport

29-01-2021

Zo'n 12 jaar lang ben ik schutter geweest in Friesland, bij Hertog Hendrik en had na introductie en even door de ballotagecommissie, al snel daarna mijn eigen wapenvoorkeur. Na bijna 1 jaar schieten bij deze zeer gedisciplineerde sportvereniging, mocht ik zelf een wapen of meerdere ( max. 5 ) aanschaffen. Er moest dan wel een kluis worden aangeschaft en de nodige munitie kon je dan goedkoper aanschaffen en mocht je thuis in de kluis bewaren. Gescheiden van het vuurwapen welteverstaan, voor veiligheid en voorschriften.

Ik kocht toen direct maar een Hammerli custommade pistool in punt 22 ( later hier meer uitleg over onder Schietsport algemeen ) en vond een Karabijntje ook altijd leuk en kocht ik er naast.

Uiteraard moest en een wapenkluis komen en die kwam al vrij snel. Ook wilde ik wel kennis maken met het schieten met een revolver en een zwaar kaliber pistool. Dus werd er een Smith and Weston revolver aangeschaft en een Glock p7 pistool. Zo'n ding die altijd schoot... onder welke omstandigheden dan ook.

Enfin, na jaren te hebben geschoten, alles weer inleveren, want vanwege mijn Krijgskunsten en werkzaamheden bij de baas, moest ik keuzes maken, want je dag heeft maar 24 uurtjes en je bent getrouwd en hebt 3 hele fijne kinderen, het belangrijkste natuurlijk. Inmiddels al weer vele jaren geleden en gaat de tijd zo snel dat je minder kunt gaan werken, je pensioen in beeld komt en heb me weer verdiept in de schietsport sinds 2019. Balen natuurlijk, want het Coronavirus kwam opzetten en blijft er momenteel even bij om te kunnen schieten.

Ik sta dus weer op de wachtlijst bij Schietvereniging Dongeloop in Brabant en wacht rustig af om weer mijn kruid te kunnen verschieten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Snel meer hierover.


Schietsport, een knaller...