Knife-fighting

Ik kwam deze man tegen op het Net en vond het toch interessant om hem een tijdje te volgen; hij gooit echt alles over boord vanuit de messystemen en dat niets werkt in de praktijk en denk ook echt dat ontwijken en gewoon voorkomen beter is dan genezen. Echter zijn het denk ik niet de technieken die het doen, maar de trainingsopbouw, de mate van contacttrainingen, situaties en ontzettend veel trainen met diverse tegenstanders en helaas is daar niet altijd genoeg tijd voor. Je zou alleen al 2 uren per dag mestrainingen moeten volgen om het misschien in de praktijk te kunnen toepassen, maar is er ook nog een vorm van sport, zonder dat alles direct moet gaan werken... Gewoon lekker hard trainen en maar hopen dat je nooit een echte confrontatie gaat meemaken, want loopt altijd net even iets anders af dan je denkt, met eventuele juridische, maatschappelijke en financiële gevolgen die niet te overzien zijn... zie video hieronder.Knife-fighting

Het mes is een onderdeel van het Eskrima, maar is nu ook als losse sport en zelfverdediging te beoefenen en te trainen. Een zeer snel en uiterst effectief systeem met alles op het gebied van mesvechten. Tevens als full-contact wedstrijdsysteem te beoefenen, leert men hier het hanteren van mes, diverse basis-aanvalstechnieken, verdedigen hierop, counters, ongewapend tegen mes, mes tegen mes, mesontwapeningen, locks en meer. 

Het mes is echter 1 van de gevaarlijkste praktijk wapens en bij een confrontatie is het dan ook raadzaam dit te ontlopen en niet het gevecht aan te gaan. Het internet staat vol van filmpjes waarbij je de snij- en steekwonden kunt aanschouwen en dus levensgevaarlijk. Het knife-fighting is echter een zeer mooie en snelle sport en zijn er vele mogelijkheden en trainingsoefeningen en drills binnen dit systeem. Om toch een beetje een indruk te krijgen wat de mogelijkheden zijn van dit snij- en steekwapen, is knife-fighting een prachtig en snel systeem en een aanvulling ook op andere martial arts ( vechtsporten/krijgskunsten ). 
Er kunnen diverse oefenwapens worden gebruikt en is Karambit ook een veelgebruikt wapen binnen de Filipijnse systemen. De oefenwapens zijn van aluminium en kan contact mee worden gemaakt, omdat de realiteit een beetje te benaderen.