Prachtig kunstwerkje van bestek...


Besteksieraden en kunst...

Het maken van besteksieraden is een prachtige bezigheid en je maakt altijd iets unieks. De hobby vergt een kleine investering van tangen, buiggereedschap, polijstmateriaal, oud verzilverd of zilveren bestek natuurlijk, een goede bankschroef en de nodige kleine accessoires, tribulet en daarnaast je eigen creativiteit. Last but not least, het net staat vol mooie afbeeldingen onder besteksieraden, spoon- en fork jewelry of utensils jewelry.

Ieder stuk bestek herbergt een bijzondere herinnering, hoe mooi is het om deze stukjes geschiedenis om te vormen tot prachtige sieraden. Elk sieraad van bestek is door de persoonlijke werkwijze en het ambachtelijke handwerk uniek.
Het vertelt zijn eigen verhaal waardoor het sieraad een tastbare herinnering wordt.

Zelf heb ik een aantal jaren besteksieraden gemaakt en denk erover om het weer een beetje op te pakken. Veel materiaal heb ik nog en wat leuke sieraden maken voor familie en vrienden is een leuke en dankbare bezigheid. Je hebt diverse oude antieke vorken, lepels en bestek die je op beurzen en markten goedkoop kunt aanschaffen. Art Deco, Jugendstil, Berlijns Zilver (Alpaca), verzilverd en zilver bestek of met collectors items zoals bijvoorbeeld de speciale uitgave Douwe Egberts lepeltjes. De eerste exemplaren zullen er niet perfect uitzien, maar ook hier geldt weer het bekende gezegde: oefening baart kunst... en wat je er mee wilt doen en bereiken ligt geheel aan jezelf.
Deze kat is van een verzilverde vork gemaakt, met een figuurzaag gevormd. Met een klein freesje de gaatjes gemaakt en ingekleurd. Verder is de steel gezaagd tot een lange staart met krul voor bevestiging. Polijsten en afwerken. Prachtige hanger en uniek natuurlijk... 

Wie kent um niet... de "Denker" gemaakt naar het model van: een bronzen beeldhouwwerk van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Rodin maakte deze befaamde creatie in 1881. Hier gemaakt van een grote vork die werd gebogen, met een tangetje de tanden bewerkt en een edelsteenbolletje ingevormd. Verder lijmen op een kleine onderzetter en een prachtige eye catcher.

Hierboven de 4 tanden van een vork gebogen tot hartenvorm en een edelsteen ingeklemd door hem met een beetje lijm vast te zetten en in te laten klemmen door de tanden van de vork. Afzagen, gaatje boren, koordje of collier eraan en je hebt een prachtige hanger. Besteksieraden zijn de laatste jaren meer gedragen door het unieke concept, geen massaproduct maar altijd een uniek en opvallend sieraad. 


Bestekarmband
Bestekarmband

Besteksetje gemaakt van oud lepeltje ( heft ), met rvs ketting, magneetsluiting, ring van exact zo'n zelfde lepeltje en voorzien van een bedeltje. De ring sla je rond middels een Tribulet, die je insluit in de bankschroef. Voor meer info kun je altijd mailen of inloggen ( even registreren onder Blog ) en via ons forum de vragen stellen ( onder Blog, Categorieen ) Armbanden kun je rondslaan met speciale rubber hamers en rond een armband tribulet, maar kun je ook speciaal vormgereedschap kopen online voor besteksieraden. Kijk eens HIER voor de dvd die je misschien nog kunt bestellen. 


Hierboven een aantal foto's van speciaal gereedschap ( tools ) die gebruikt worden om besteksieraden te maken. Eenvoudig te bestellen online. Ik had zelf bij een lasser een aantal tools laten maken...