In progress 01-2022  Whoopy de huiskat op hardhouten wijnvatdeksel

Weinig contrast in originele foto, maar geprobeerd er iets van te maken en in Photoshop contrasten enigszins aangepast,
binnenkort afmaken van de details en aflakken met 2 K lak voor meer dieptewerking en beschermingMijn dochter en schoonzoon op airbrushkarton, lag al een jaar op de plank met een paar lichte beschadigingen in het karton. Gelukkig heb ik nog wat kunnen weg- en bijwerken en is mijn dochter zeer tevreden, ik iets minder,
maar hier doen we het voor...


Kleinzoon in airbrush
Kleinzoon in airbrush

Alle hobby's binnen 1 kamer, ideaal al is het af en toe even schuiven met je creativiteit :) 

Mijn kleinzoon Lucx vanaf foto geairbrushed op een houten broodplank 70-70 cm en afgelakt met 2-K lak 


Hangt nu bij mijn dochter Nina ergens aan de muur :)


Pallet art, hangt bij ons zelf aan de muur...


De kunst van het Airbrushen

Wat is Airbrush?

De Airbrush werd oorspronkelijk gebruikt om vroeger foto's te retoucheren en later in de autospuiterij om bijzonder gelijkmatige en schitterende kleuren te creëren. Inmiddels maken steeds meer kunstenaars gebruik van de airbrushtechniek, omdat deze veel mogelijkheden biedt om je creativiteit de vrije loop te laten en niet moeilijk te leren is. Echter om tot goede resultaten te komen is een cursus echt wel nodig. Daarnaast veel oefenen en de juiste materialenkennis vergaren en kun je je zo verder ontwikkelen. Alles wat je nodig hebt zijn dus de accessoires, een vaste hand, geduld en veel oefenen om het te perfectioneren. Een cursus/masterclass is een must!!!


Maar wat betekent airbrush precies?

Bij het airbrushen wordt verf op een ondergrond gespoten met een spuitpistool, ook wel airbrushpistool genoemd. De benodigde luchtstroom wordt gegenereerd door een airbrushcompressor. Zelf heb ik een geluidsarme compressor. Voor het pistool zijn verschillende spuitmaten beschikbaar, zodat alles wat u zich kunt voorstellen met verf kan worden behandeld, van kleine details tot mooie kleurverlopen tot grote oppervlakken. Van dunne lijntje, puntjes tot grote vlakken en verlooptinten, alles is mogelijk. Opbouwen in lagen geeft het meest realistische beeld en diepte. 

Voor de airbrushkunst is alles beschikbaar, van individuele accessoires tot complete sets, waar het hart van de kunstenaar naar verlangt. Qua prijs zijn er grote variaties; op de markt zijn zowel low budget airbrush sets beschikbaar als ronduit luxe airbrushkits.

Mijn airbrush art heb ik aangeleerd door vele masterclasses te volgen onder de grootsten op dit gebied. o.a.: Erik Velthuis. Na vele opdrachten heb ik mij toegespitst en gespecialiseerd in portretten en huis(dieren), wildlife en
pop-art.

Aan huis heb ik voor zowel het airbrushen, alswel acrylgieten, epoxygieten, maar ook trainen in krijgskunsten een eigen kamer ingericht waarin we alles zo'n beetje kunnen gaan doen en beoefenen. Verder blijf ik ook up to date door het af en toe volgen van cursussen, workshops, seminars. Stilstand is achteruitgang. Het moet geen must meer zijn, maar mijn hobby's en sporten doe ik nog steeds met groot plezier, zolang de gezondheid het maar toelaat, probeer ik zo actief mogelijk te blijven. Het is leerzaam, het houdt je alert, bezig, actief en scherp en is goed voor je sociale contacten, connecties en netwerken. 

Daarnaast kun je het als hobby beoefenen, maar zijn er ook vele airbruskunstenaars die hier een kleine boterham mee verdienen, want airbrushkunst is hot en aantrekkelijk vanwege de vele mogelijkheden...


Gerald Mendez

Weekend workshop in 2018. Geweldige ervaring om met deze man te mogen airbrushen...


Hieronder Gerald Mendez, Illustrator voor de Disney Studio's die een workshop gaf in Nederland en ik mocht erbij zijn.

Seminar ( weekend ) onder Gerald Mendez, georganiseerd door Erik Velthuis


Masterclass gevolgd bij Erik Velthuis


Cadeautje's voor collega Karenza Duiverman van atelier de Zilverduif
Instagramlogo met meer over mijn Airbrushkunst

Diverse werkstukken op o.a.: aluminium, peddel, wijnvatdeksel, mdf, airbrushkarton en oud verkeersbord... vele dragers mogelijk, met verschillende effecten. Op aluminium ( Dibond ) zijn superrealistische werken te maken, op hout natuurlijk iets minder, maar wel super speciaal met de nodige structuren. Pallet-art is momenteel ook erg in trek, ook bij interieur winkels en airbrushen op oude antieke kastdeuren of pizzaplanken. Legio mogelijkheden om je eigen creativiteit te uiten... airbrushen is een ware kunst, daar kom je achter als je er mee begint. Voor mij is het een pracht hobby en airbrush ik voor mijn plezier zoals een ander tekent, schildert of andere hobby's ambieert.